Uniform NURSE di Mekah sangat sopan. Malaysia bila lagi?

Nov 7, 2011

Uniform NURSE di Mekah sangat sopan. Malaysia bila lagi?

 Assalamualaikum..

Tengok je tajuk mesti korang dah tahu apa yang umiee nak sampaikan dalam entry kali nih kan? Okeh, first of olls, umiee nak tunjuk kat korang pakaian nurse nurse kat mecca macam mana.. Umiee punye excited sampai siap lukis doodle nurse aww.. Comel sgt pakaian dia orang.. Almaklomlahh, sekarang kan dah nak dekat musim Raya Haji, so no wonder lah kenapa cakap pasal mecca okeh.. Tetiba hari tuh, masa switch on tv channel 106 (Oasis) ternampak nurse dia punya baju yang muslimah tuu,.. teruss jatuh hati ! xD



See? Sopan je.. Baju dia tutup punggung, tak main lahh singkat singkat nih.. Lengan panjang.. Tudung labuh.. Apa pendapat korang? Wahh, sangat mengikuti undang-undang agama Allah kan?.. Suka sangat !

Malaysia pulak cam mana? Cuba kita renungkan.. Memanglahh kalau kita tengok nurse nurse kat hospital berpakaian baju bawah punggung, tapi senang sangat kalau nak terselak tuu sebab singkat sangat.. Ada pulak yang berlengan pendek.. Arrghhh, cukup tak berkenan lahh.. Yela,umiee bukan nak kutuk nurse Malaysia ke hape.. Umiee mintak maaf kalau ada yang terasa, okeh.. Umiee kan nurse jugakk.. Sebagai negara yang menekankan agama Islam sebagai agama teras, kenapa tak ikut cara berpakaian ISLAM yang benar benar telus dan lurus tuh.. kan lagi bagus.. kan kan?

HAHA.. Pasni boleh lah pasang cita cita nak jadi Nurse kat Mecca.. Nak pakai cam tuh jugak ! Nak kerja merawat orang orang yang pergi buat ibadah haji kat sana.. Wahh, besarnyaa pahala.. Mari, kejar dunia dan kejar akhirat jua.. ! Amin amin..ya robbal a’lamin..~

Itu sahaja dari umiee, renung renungkan selamat beramal..(Ecehh, macam ustaz kat HOTfm pulakk) 
Kbye!
signature

3 comments:

amirah said...

SALAM....
mintak copy utk gmbr doodle yea.
anyway, i'm also a nurse ^-^

cix umiee ツ said...

Hehe. silakan cik ^___________^

Hazirah Ismail said...

salam..mintak izin copy gambar nurse tu ye..tqvm